Portofoliul Respiro
2015
2016
2017
Decembrie
Seminare în școli
   
Descriere

Proiectul ”Trăiește de nota 10”, a ajuns la Scoala Gimnazială ”Ianca” si Liceul Nicolae Oncescu Ianca, la care activează ca voluntar din partea Asociației Respiro, domnul Marius Cristea, unde s-a predat primul seminar despre ”Alexander Graham Bell” din seria „Modele” pentru Gimnaziu și Liceu.

La seminarii au participat intre 13 - 24 de elevi.

Copiilor le-au plăcut...

22 Decembrie
Concertul Luminii
   
Descriere

Concertul Luminii a avut loc pe 22 decembrie 2016, un concert de muzică sacră, organizat de Asociația Respiro, și sala Dalles, în parteneriat cu Radio Vocea Speranței și Speranța Tv! Invitați Royal Singers!

Decembrie
Seminare în școli
   
Descriere

In luna decembrie, proiectul ”Trăiește de nota 10”, a ajuns și la Școala Gimnazială ”Constantin Secăreanu”, comuna Runcu, jud Dambovita, cu Seminarul ,,Intoarcerea la eticheta‘', seminar prezentat de doamna voluntar Radu Miriam Roxana.

Au participat aproximativ 50 de copii din 4 clase : a V-a , a VI-a , a VII a, si a VIII a, Copii se bucură de concursuri, și le place...

Decembrie
Seminare în școli
   
Descriere

Momente plăcute la Școala Gimnazială Liviu Rebreanu, unde ne bucurăm de o colaborare deosebită, atât cu profesorii cât și cu copiii!

Noiembrie
Seminare în școli
   
Descriere

Doamna Radu Roxana, trainer al Asociatiei Respiro, a sustinut seminarul ,,Întoarcerea la etichetă‘', la Școala Gimnazială Constantin Secăreanu, comuna Runcu, jud Dâmbovița. Aproximativ 50 de copii de clasa a V-a, a VI-a, a VII-a si a VIII-a au participat la seminar. Ei sunt foarte incantati de concursuri și de prezentare, iar profesorii lor sunt mulțumiți de conținutul...

Noiembrie
Seminare în școli
   
Descriere

Asociația Respiro este prezentă și în Școlile Pecineaga și Chirnogeni, din jud. Constanța, unde prezintă seminarele sale, prin trainer Florian Șerban.

Unul dintre seminariile prezentate copiilor este ”Efectele negative ale tehnologiei asupra creierului uman”. Obiectivul seminarului este acela de a încuraja folosirea responsabilă şi eficientă a internetului, de a prezenta...

Noiembrie
Seminare în școli
   
Descriere

În luna noiembrie, domnul Dănuț Bărcăcianu, trainer al Asociației Respiro, a prezentat seminarul Efectele negative ale tehnologiei asupra creierului uman, la Școala Gimnazială Liviu Rebreanu, din sectorul 3 Bucuresti , la cls a VII-a.

Ne bucurăm de această oportunitate de a le fi de folos copiilor !

Noiembrie
Seminare în școli
   
Descriere

Domnul Ionel Calotă, trainer al Asociației Respiro, a desfășurat în luna noiembrie un seminar motivațional pentru tânăra generație a claselor V-VIII , din Școala Gimnazială Dalga. La clasa 6A au fost prezenți și părinții copiilor care au fost plăcut impresionați de modelul de predare al informațiilor.

Un alt seminar motivațional Eticheta a fost ținut la Școala Gimnaziala...

25-27 Noiembrie 2016
Tabăra premaritală cu Marius Andrei
   
Descriere

În perioada 25-27 Noiembrie, Asociația Respiro a organizat întâlnirea de consiliere premaritală cu domnul Marius Andrei.

Evenimentul a avut loc într-o locație primitoare și o atmosferă prietenoasă, la Sinaia. La întâlnire au participat 4 cupluri. Întâlnirea s-a desfășurat pe mai multe sesiuni de lucru, pe următoarele teme: cunoașterea partenerului și motivația pentru...

27 noiembrie 2016
Fin Tin
   
Descriere

Duminica 27 noiembrie 2016, a avut loc a doua intalnire cu tinerii beneficiari ai proiectului Fin Tin. Au fost prezenti 27 de elevi.

Cu aceasta ocazie am exersat intocmirea unui buget.

Concluzia generala este ca am muncit din greu sa calculam, sa estimam, sa luam decizii in domeniul financiar.

Tinerii au fost incurajati sa citeasca (au si tema de studiu individual pentru data viitoare).

...

noiembrie 2016
Trăiește de nota 10
   
Descriere

În luna noiembrie, dl. Ionel Calotă, trainer-voluntar la Școala Gimnazială Nr.1 Dalga Gară, în cadrul proiectului Trăiește de nota 10, a susținut un seminar elevilor clasei a clasei a-VI-a.

Seminarul „Gândește cutezător!” a avut un mare impact asupra copiilor , care s-au hotărât să citească lunar cel puțin o carte de la biblioteca școlii. Alături de elevi, se aflau și...

30 octombrie 2016
Prima întâlnire Fin-Tin
   
Descriere

La sfârșitul lunii septembrie am dat startul proiectului de educație financiară Fin Tin, proiect susținut de Raiffesn Bank prin programul de granturi ”Raiffeisen Comunități 2016”. Proiectul a debutat cu un test de cunoștințe generale, la care au participat 103 elevi. Dintre ei 40, au obținut note de excelență și au fost selectați pentru a participa la cursuri.

Duminică, 30...

14-16 octombrie 2016
Conventia profesorilor - Moeciu
   
Descriere

In perioada 14-16 octombrie 2016, s-a desfasurat Conventia profesorilor, un eveniment care a adus impreuna cadre didactice din zona Munteniei.

Inspectori, Directori, Profesori, Bibliotecari, etc. au colaborat pe parcursul anului scolar 2015-2016 cu Asociatia Respiro, in vederea sustinerii de seminarii, de catre trainerii Respiro, in scolile partenere.

La aceasta Conventie au participat...

23 octomrbie 2016
Concertul Simfonic de Muzica Spirituala
   
Descriere

Am avut bucuria de a organiza în parteneriat cu Primăria Târgoviște și Centrul de Arte Carmina Buana, Concertul Simfonic de Muzica Sacră.

Acesta a avut loc în data de 23 octomrbie 2016, ora 18.00, la Casa Tineretului (Clubul Studenților) Targoviste!

Concertul a fost susținut de Orchestra Simfonică de Tineret Andante, dirijor Emanuel Gavrilescu, Concert Maestru Ciprian Ravnic.

La...

6-9 octombrie
Team building-ul Respiro
   
Descriere


În perioada 6-9 octombrie echipa Respiro s-a reîntâlnit în cadrul Team building-ului de la Centrul Respiro din Moeciu sub motto-ul Refresh your life, care de altfel reprezinta ținta tuturor activitatilor si proiectelor Respiro. În acesta ocazie echipa numără 34 de participanți, deși numărul echipei este mult mai mare! Este un timp de consolidare a legăturilor dintre proiecte și...

10 octombrie 2016
FIN TIN
   
Descriere


Pe data de 10 octombrie 2016, Asociația Respiro a început înscrierile pentru cursurile FIN TIN, proiect câștigat prin concursul organizat de Raiffesen Bank în luna septembrie.

S-au înscris până în prezent 200 de cursanți din cadrul Liceului Teologic Ștefan Demetrescu, din Bucuresti, unde va avea loc și cursul propriu-zis.

1 iulie – 15 septembrie 2016
Grant obtinut la concursul Raiffeisen
   
Descriere


In perioada 1 iulie – 15 septembrie 2016, s-a desfasurat programul de granturi acordate de Raiffeisen Bank.

Programul a cuprins trei etape: prima etapa - depunere propuneri de proiect, a doua etapa - in luna august - verificare proiecte conform criteriilor de eligibilitate si evaluare, iar in a treia etapa , primele doua saptamani din septembrie, 20 de proiecte finaliste au putut fi votate...

7-13 iunie 2016
Step by step in business - Vizita de monitorizare
   
Descriere


În perioada 7-13 iunie, Asociația Respiro a organizat o vizită de monitorizare la sediul firmelor beneficiare ale proiectului desfășurat până la data de 05.12.2015.

La sfârșitul lunii iunie, se împlinesc 6 luni de la terminarea proiectului. Am încheiat această etapă de colaborare cu beneficiarii, printr-o vizită la sediul firmelor, unde au fost monitorizate obiectele si documentele pe...

14 iunie 2016
Impletituri
   
Descriere

În data de 14 iunie Asociația Respiro, în colaborare cu Asociația Exploratori pt viitor și Școala Gimnazială „Prof. Oprea Mihai", - dir. Prof. Raluca Radu, loc. Negoiești, jud. Prahova, au organizat un atelier de Împletituri, la care au participat peste 150 de copii.
Multumim echipei de Instructori de la Ploiesti și Domnului Vasile Liță, pentru sprijinul acordat în realizarea acestui...

1 Iunie 2016
Cocorastii Colt - Oraselul copiilor
   
Descriere

De 1 iunie în parcul comunei Cocorăștii Colț s-a derulat proiectul „Orășelul copiilor" sub motto-ul „Visez să devin om mare" având ca scop realizarea unor activităţi recreativ-educative prezentate sub forma unui orășel în miniatură, creat pentru copiii din clasele I-VIII și preșcolar.
Organizatorii proiectului au fost Asociația RESPIRO reprezentată de Teofil Brașov și Școala Gimnazială,...

31 mai 2016
Marsul anti-fumat, Ramnicu Sarat
   
Descriere


Va iubim, nu mai fumati!"

​ Sub aces motto Asociația Respiro a organizat Marșul antifumat, în colaborare cu Direcți​a​

de Sănătate Publica Buzău ​ și cu sprijinul autotităților locale de protecție civillă, în localitatea Râmnicu Sărat.

​C​u ​această ​ocazi​e (​,,Zi​ua​ Mondial​ă​ făr​ă​ tutun,,​) organizatorii evenimentului au ​î​î cercat s​ă​ trag​ă​ un semnal de alarmă cu ...

29 mai 2016
Semimaraton Targoviste
   
Descriere

Mișcarea înseamnă viață!

​ "Dă-te jos din pat și ieși la alergat!"

Sub acest motto, Asociatia Respiro, în colaborare cu Crucea Roșie, au organizat un semimaraton de 2,5 km, 5 km, 10 km si 21 km.

Acest proiect, a avut impact, adunând peste 500 de ​participanți!

​Acest ​eveniment ​ a fost​ dedicat celor care ​ au dorit să îşi depăşească limitele fizice şi care ​au dorit​ să...

23 aprilie 2016
Concert umanitar "Triumful iubirii"
   
Descriere

Asociația Respiro, în colaborare cu Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea și Consiliul Județean Dâmbovița ​au organizat pe data de 23 aprilie, concertul umanitar "Triumful iubirii".

Evenimentul ​a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor, de la ora 19:00 ​și a fost ​susținut de Corala "Crescendo" și Orchestra "Andante" din Târgoviște, dirijate de ​domnul ​Danubian Modoran.

​În...

19 septembrie 2017
Raiffeisen Comunități
   
Descriere

Programul FinTin, Educatie Financiara pentru elevi, al Asociatiei Respiro, Targoviste a fost desemnat unul dintre castigatorii Programului Raiffeisen Comunități, ediția 2017.

În ultima etapă a programului au ajuns 20 de proiecte, care au fost analizate și evaluate de către un juriu format din specialiști cu experiență în proiecte de educație. Dintre acestea au fost desemnate...

15 septembrie 2017
Workshop TeAjut.ro - Schimbul și comunicarea în relația de cuplu
   
Descriere

Câteva imagini de la evenimentul de aseară! Schimbul și comunicarea în relația de cuplu. Atmosfera a fost plăcută, relaxată și informațiile bine documentate. Mulțumim Laviniei Bucur pentru prezentare! Iar pe voi vă așteptăm cu drag la evenimentele viitoare!

10 august 2017
Workshop TeAjut.ro - Durerea pierderii și depășirea ei
   
Descriere

În data de 10 august 2017 a avut loc la Ceainăria Respiro un eveniment teajut.ro dedicat suferinței pierderii.

Fie că vorbim despre pierderea unui vis, de pierdea unei relații, de pierderea statutului, de moartea unei persoane importante, de pierderea unui rol, pierderea sănătății, de pierderea iluziilor sau orice altfel de pierdere, suferința poate fi destabilizantă pentru psihicul...

16 august 2017
Workshop TeAjut.ro - Stilurile de atașament și relațiile de cuplu
   
Descriere

În data de 16 August 2017 a avut loc la Ceainăria Respiro un nou eveniment dedicat relațiilor. Tema dezbătută a fost Stilurile de atașament și relațiile de cuplu. Cu această ocazie am descoperit îmreună cu invitata noastră, psihologa Lavinia Bucur și oaspeții noștri că atasamentul reprezintă tipul de legatură emoțională pe care o dezvoltăm în primii ani de viață cu...

iulie 2017
Tabăra de la centrul de tineret Moieciu 17-23
   
Descriere

Fiecare zi a taberei este o zi specială în care fiecare se trezește cu plăcere, cu chef de joacă, și învață să își facă prieteni.

Trainarii Respiro derulează împreună cu copiii activitați de învățare bazate pe jocuri și exerciții urmate de dezbateri prin care se urmărește dezvoltarea copiilor, comunicării, ascultarea activă, empatie, și exprimare emotională,...

iulie 2017
Raiffeisen Comunități
   
Descriere

Bucuria noastră se măsoară în oameni mulțumiți și proiecte reușite. Mulțumim echipei Raiffeisen pentru încredere și pentru că ne-au prezentat ca un model de urmat în noua campanie de granturi.

„Ca să prinzi curaj și încredere, iată ce a realizat anul trecut echipa de proiect a Asociației Respiro, prin proiectul Fin Țin – Educație financiară pentru liceeni”

Vezi pagina...

7 iunie 2017
Orășelul copiilor
   
Descriere

În data de 7 iunie la Școala Gimnazială numărul 1 Dor Mărunt, pe stadionul de fotbal al localițătii , a avut loc doua ediție a Oraselului copiilor în cadrul proiectului, Traiește de nota 10 și Scoala Altfel în care au participat un numar de peste 400 de copii plus parinți. Au fost prezente institutii ale statului, Scoala, Primăria, Politia, Pompierii, Salvarea, Biserica,...

mai 2017
Fin Tin
   
Descriere

La sfârșitul lunii mai s-a încheiat proiectului de educație financiară Fin Tin, proiect susținut de Raiffesn Bank prin programul de granturi ”Raiffeisen Comunități 2016”. Proiectul a debutat cu un test de cunoștințe generale, la care au participat 103 elevi. Dintre ei 40, au obținut note de excelență și au fost selectați pentru a participa la cursuri.

Elevii au participat cu...

28 mai 2017
Semimaraton Târgoviște
   
Descriere

În ziua de 28 Mai la Târgoviște s-a desfășurat a doua ediție a Semimaratonului organizat de Asociația Respiro, condusă de Tiberius Georgescu având ca parteneri Primăria Târgoviște, Consiliul Județean Dâmbovița care a finanțat nerambursabil acest proiect, precum și sponsorii ASO Cromsteel și Class Park Târgoviște.

S-au înscris la maraton în jur de 700 de participanți pe 6...

16 mai 2017
Training Respiro
   
Descriere

În data de 16 Mai, echipa Respiro a luat parte la trainingul organizat de Liviu Mihaileanu.

Trainingul a vizat mai multe aspecte: identificarea factorilor „problemă”, eficientizarea modului de lucru, sinergia proiectelor și planificarea proiectelor noi.

Trainingul a ajutat la motivarea echipei și la fixarea obiectivelor pe termen scurt și de viitor.

11-14 mai 2017
Teambuilding Respiro
   
Descriere

Asociația Respiro a organizat în perioada 11- 14 mai teambuildingul Respiro, la centrul Respiro de la Moeciu. Membrii echipei au avut parte de un timp de cunoștere, jocuri, activități recreative, trasee, strategii și planuri pentru proiectele aflate în desfășurare.

Team Buildingul a avut ca scop comunicarea eficientă, lucrul colaborativ, evoluția profesională și personală.

15 aprilie 2017
Concert Lamb of God
   
Descriere

În data de 15 aprilie 2017, două formații muzicale dâmbovițene ( Orchestra Simfonică de Tineret Andante și corala Crescendo) au adus momente de trăire intensă spirituală comunității din Târgoviște prin realizarea unui concert vocal-simfonic de mare amploare, eveniment centrat pe vestea bună pe care o împărtășim cu toții, aceea că Iisus Hristos a venit, a suferit și a...

28 martie
Oraselul copiilor sanatosi
   
Descriere

Proiectul Oraselul copiilor sanatosi desfasurat la Valea Argovei in parteneriat cu Scoala Gimnaziala locala,a fost un orasel pe teme de sanatate.

Pe baza conceptului NEW START, copiilor li s-au exemplificat aspectele de care trebuie tinut cont pentru a avea o sanatate optima ( exemplu, temperanta, echilibru mintal si spiritual, importanta aerului si apei, exercitiul fizic etc), toate acestea au...

Februarie
Vizită delegație
   
Descriere

În luna februarie am primit vizita unei delagații din America, printre care se afla și Președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea - Ted Wilson, care au apreciat activitatea proiectului Respiro! Domnul Ted Wilson și însoțitorii săi, au felicitat echipa pentru implicare și ne-a urat succes în desfășurarea proiectelor noastre care au ca țintă sprijinirea generației tinere...

21 Februarie
Curs de management - echipa Respiro
   
Descriere

Astăzi Echipa Respiro a beneficiat de un curs oferit de Liviu Mihăileanu. Am fost incântați de profesionalismul acestuia și de experiența impărtășită. Mulțumim Tzuby's Kids pentru găzduire.

Ianuarie
Seminare în școli
   
Descriere

În luna ianuarie s-a dat din nou startul proiectului Trăiește de nota 10, proiect care se desfășoară în școli în zona Muntenia.

Primul seminar susținut de exemplu în Școala Gimnazială Nr.1 Pecineaga, anul acesta, s-a intitulat „Cele șapte minuni ale lumii: Colosul din Rhodos - iluzia echilibrului - combaterea și prevenirea consumului de tutun și droguri”.

Obiectivul...

Ianuarie
Seminare în școli
   
Descriere

La Școala Constantin Secăreanu, clasa a 4-a, unde predă dna învățatoare Alina Simionescu - o mama si prietenă deosebită pt copiii ei - am prezentat seminarul : ”Modele de viață”.

La următoarea întâlnire, am trecut propriu-zis la modelat, dar nu pe noi înșine, ci modele în ipsos.

Se apropie primăvara și ne-am gândit la crearea unor ”mărțișoare” diferite.

Am folosit ...

Ianuarie
FinTin - Educație financiară pentru liceeni
   
Descriere

Duminică, 22 ianuarie 2017, a avut loc a treia sesiune de învățare derulată în cadrul proiectului FinTin - Educație financiară pentru liceeni. Sesiunea s-a desfășurat cu participarea a 2 grupe de liceeni de la Liceul Teologic Adventist înscriși în proiect. Tema sesiunii a fost următoarea: Nu pune toate ouăle într-un coș - Gestionarea banilor. Economii și investiții. Au fost...

2017 © Asociatia Respiro.